Expo
Ugly Papas

EXPO

 

Kasteelhoeve Rekkem, Kasteeldreef 2, 8930 Rekkem (achter de kerk)

 

Opening op zondag 10 september (11.00 - 13.00 u.)

 

Daarna is de gratis expo vrij te bezoeken op:

- zaterdag 16/9 en 23/9 tussen 17u en 20u

- zondag 17/9 en 24/9 tussen 11 en 13u

 

 

De Ugly Papas zijn terug! Meteen roepen sommige media dat u uw zonen en dochters in huis moeten houden. Wij, daarentegen, willen u aanzetten om uw huis te verlaten en de terugkeer van de Papas te vieren. Daarom nodigen we u uit voor de opening van onze tentoonstelling over de Ugly Papas, op onze bijzondere locatie in Rekkem, op zondag 10 september, om 11u.

 

20 jaar na hun breuk hebben we het land rondgereden om een pretentieloze overzichtstentoonstelling te bouwen. We hebben beelden, woorden en artefacten verzameld. Dat alles hebben we een plek gegeven in de kamers en vertrekken van het oudste, niet-gewijde pand van Rekkem. Achter de kerk staat een hoeve die decennialang onderdak bood aan de familie Wyseur en die de sporen draagt van zowel WOI als de middeleeuwse pest. Onze locatie is de stille getuige van 1000 jaar Rekkem, want sommige muren dateren van 1100. U vindt de hoeve op Kasteeldreef 2.

Zeer waarschijnlijk is onze expo ook uw laatste kans om dit Rekkems monument in authentieke staat te ontdekken, want de allerlaatste Wyseur die de hoeve bewoonde, is recentelijk overleden. De hoeve wacht nu op een koper en een nieuwe bestemming. Het is, anders gezegd, geen toeval dat de expo opent op Openmonumentendag.

 

De Ugly Papas Expo wordt plechtig geopend met een drankje - u vriendelijk aangeboden door CC De Steiger - en door de volgende sprekers:

mevr. Griet Vanryckeghem

Schepen van cultuur van de Stad Menen, Voorzitter van CC De Steiger vzw

*

dhr. Frederic Dehaudt

pdg van CSA - Centrum Stedelijke Acupunctuur

*

dhr. Paul Wyseur

heeft zijn hart aan de hoeve verpand

*

dhr. Hugo Bourgeois

compagnon de route van Ugly Papas

*

dhr. Geert Verstraete, aka Strash

presentator legendarisch radioprogramma en notoir volger van de Ugly Papas

*

dhr. P.A. Caessens

the dancer

*

Cleopatra

dochter van

*

Omdat we ook (democratische) hapjes willen aanbieden en zeker voldoende drank in huis willen hebben, vragen we om uw aanwezigheid te bevestigen. Dat kunt u doen door te mailen naar fredericdehaudt@hotmail.com of via ons Facebookevenement Opening expo Ugly Papas.

 

Copyright CC De Steiger Menen - 2017